Flikar

24 juni 2013

Askungen och hennes pumpavagn

En sån här tårta har jag sett när jag googlat runt tidigare och har velat göra men inte haft tillfälle till tidigare. 


Lyckligtvis var det en liten Freja som kunde tänkta sig en sån tårta.


Nu var det inte exakt kopia av askungen i och för sig, men det är därifrån som idén med vagnen kommer i alla fall.


De små mössen fick vara med för de är så söta. Själva vagnen är i Rice Krispie Treat för att inte bli alltför tung.


Många Grattis till Freja!

16 juni 2013

Hello Kitty i slott

En liknande Hello Kitty har jag ju gjort tidigare (verkar som det är mycket återanvändande på sistone...). Viktigt var dock att det skulle vara mycket rosa! För att det skulle bli lite mer än bara en rosa tårta med Hello Kitty på så gjorde jag själva tårtan som ett slott som jag sett andra göra tidigare.


Alltid roligt att göra rosa och gulliga tårtor. Mina egna döttrar var väldigt fascinerade och ville gärna själva ha tårtan :-) 


Många Grattis till Saga!


Katt och mus

Den här tårtan blev inte riktigt som jag hade tänkt mig innan. Jag hade velat ha musen sittandes nere på kanten av tårtan, men det visade sig inte alls fungera när jag väl gjort tårtan. Musen var för stor, eller ja så var det för liten plats för musen. I vilket fall som helst så hamnade tårtan snett pga av detta så det ser ju lite muppigt ut, men då var det ju för sent att göra något åt.

I vilket fall som helst så blev tårtan till slut så här.


Jag blev i och för sig nöjd med själva musen, som till slut fick hamna bland blommorna, där hon sitter rätt nöjd med katternas garnnystan.





9 juni 2013

Blixten McQueen

Det här temat är ju inte helt nytt, men det var ändå ett tag sedan jag gjorde just Blixten. Första för året i alla fall :-)


Hade lite problem med att få till formen på själva tårtan, men tror att det beror på att jag inte riktigt hade tid att låta själva tårtan "sätta sig" innan jag var tvungen att ta på krämen runt tårtan. Sen strulade krämen också, vilket den aldrig gjort tidigare...


Många Grattis till Vinston!



1 juni 2013

Slottårta med prinsessa och rosor

Ännu en tårta som ser ut som ett slott, men lite variation blir det med varje sån här tårta i alla fall. Den här lilla tjejen gillar rosor och sås kulle prinsessan vara mörkhårig precis som tjejen själv (självklart!).


I tårtan så är det mest bara choklad :-)

Ljusa bottnar
Vit chokladmousse
Chokladmousse med krisp

Täckt med vit chokladsmörkräm och hemmagjord SP. Figurer i köpt SP.


Här en närbild på några av rosorna.